menu

NEDATO BEWAARCOACH APP

2016-10-07

NEDATO BEWAARCOACH APP

We besteden veel aandacht aan de begeleiding van onze telers bij het drogen, koelen en bewaren van aardappelen. Naast de training “ Uurtje schuurtje “ dat dit jaar voor de derde keer gestart is, hebben we een eenvoudige en gebruiksvriendelijke app laten ontwikkelen: de NEDATO BEWAARCOACH.

Met deze app controleert u binnen één minuut of u in de actuele weeromstandigheden moet drogen of koelen. De app haalt automatisch de weersgegevens op van een station dicht bij u in de buurt. U voert alleen de temperatuur van uw partij in de vochtigheidstoestand van uw product (nat, vochtig of droog). Vervolgens krijgt u een advies. Voor het drogen krijgt u een advies per uur, voor de komende 24 uur gebaseerd op de weersvoorspelling. Een voorspelling kan veranderen gedurende de dag, dus is het bij het drogen verstandig om de app vaker per dag te raadplegen. Het advies wordt weergegeven met een groene duim omhoog of een rode duim omlaag. Soms staat er een toelichting bij waarom wel of waarom niet drogen. Voor het koelen krijgt u een advies per 3 uur voor de komende 5 dagen. Koelen is minder urgent dan drogen, hier is dus meer ruimte voor. Voor het bewaren krijgt u regelmatig tips over controle, verversing en dergelijke.

De NEDATO BEWAARCOACH APP is gratis te downloaden via Google Play en de Appstore. Wij hopen met deze app een bijdrage te leveren aan het goed drogen en bewaren van aardappelen en dus aan een kwaliteitsverbetering van uw product.

De app is overigens geen vervanger van een bewaarcomputer. Het is slechts bedoeld als hulpmiddel. Als u naar aanleiding van een advies op de Bewaarcoach vragen hebt, neem dan contact op met uw buitendienstmedewerker om te overleggen.

< Terug naar het blogoverzicht